Bio

Bio

De biografie van Mooi Weer Op Straat.

Een eigenzinnige samenstelling van instrumentarium met een verrassend herkenbaar en feestelijk repertoire voor alle leeftijden.

Van hedendaagse elektronische house en hiphop platen, tot herkenbare meezingers met akoestische instrumenten. Meerstemmige vocalen afgewisseld door sexy sax-solo’s en de nostalgische klank van accordeon, ondersteund door de ritmische motor van gitaar en cajon.

Aah, dát is Mooi Weer Op Straat

Waar een DJ zijn platen mixt met een mengtafel, mixt MWOS hun muzikale cocktail met hun instrumenten. Boordevol energie, enthousiasme en instrumentale uitdagingen. En altijd aangepast aan de situatie.

Het ontstaan

De vier heren kennen elkaar van het conservatorium. In de zomer van 2013 wilden ze op vakantie naar Spanje, maar ze hadden geen geld. Hoe krijg je snel geld zonder een maand te hoeven wachten op je loon? Op straat spelen leek de oplossing. De koffer ging open bij deze eenmalige straatsessie. Dit bleek een schot in de roos.

Hun geheime ingrediënt? Swag. Ze begonnen op straat te spelen waar ze sindsdien nog altijd graag te vinden zijn. De heren trekken momenteel als professioneel tentafbrekers door het land. Mooi Weer Op Straat is een band voor trouwerijen en huwelijksfeesten, studenten, tuin- en verjaardagsfeesten, festivals, en vele andere evenementen.

Het succes van Mooi Weer Op Straat

Ze speelden op:

  • De straten van Parijs, Toulouse, San Sebastian en Madrid
  • De Neude
  • alle – ja alle – zalen van Tivoli Vredenburg
  • Oerol
  • Mundial
  • De verjaardag van Antonio Kuijper

Jaja, Den Haag heeft de Schilderswijk, Utrecht heeft MWOS. Zweden heeft Zlatan Ibrahimovic, Nederland heeft MWOS. Frankrijk heeft het Louvre; Nederland heeft MWOS. Zuid-Afrika heeft Nelson Mandela, Nederland heeft MWOS. Australië heeft kangaroes, Europa heeft MWOS. Mars heeft kraters, Aarde heeft MWOS.

Aanschouw... Mooi Weer Op Straat!

Jorik de Hey Mooi Weer op Straat

Naam: Jorik de Heij

Positie:
Saxofoon/Vocals

Favoriete MWOS song:
Year of Summer

Toeteren en entertainen is waar hij zich het allerliefst mee bezig houdt. Joriks sax werkt verbazend divers; uiteraard vult Jorik het feest met dikke solo’s waar menig dame bang van wordt, maar ook stuwt hij de nummers met vlijmscherpe thema’s naar een hoger niveau.

Naast MWOS is Jorik slagwerk- en saxofoondocent en geeft hij les op middelbare scholen. Hij is artiest bij verschillende bands en geeft hij neusfluitworkshops met Sam. Hij is sport-, spel- en chocoladeliefhebber, maar wel uit de koelkast. De chocolade dan.

Kasper Mooi Weer op Straat

Naam: Kasper van Dijk

Positie:
Gitaar/Vocals

Favoriete MWOS song:
Prodigy – Omen

Kasper verblindt het publiek onmiddellijk met zijn stralende lach! Als gitarist combineert hij ritme en harmonie en breekt hij af en toe zijn gevoelige snaren. Kasper houdt van superstrak; het verhaal doet de ronde dat metronomen zijn afgesteld op zijn rechterhand. Hij fungeert samen met cajonist Sam als de atoomklok van de band.

Naast MWOS geeft hij gitaarles en speelt hij in verscheidene andere bands, bijvoorbeeld als gitarist en contrabassist. Ook heeft hij heeft lichtgevende ballen, waarmee hij supergoed kan jongleren. Bij slecht weer op straat leest hij graag een goed boek en houdt hij van tekenen en wandelen.

Sam Haug Mooi Weer op Straat

Naam: Sam Haug

Posite:
Cajon/Vocals

Favoriete MWOS song:
Hey Ya – Outkast

Sommigen beweren dat Sam een Duracel batterij in zijn rug heeft, waardoor hij onverbiddelijk kan doorpompen op zijn ramkast. Sam ramt alles los wat vast zit. Door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld als mede-frontman. Hij pakt zijn shine door zijn cajon te gebruiken als sokkel, er al springend op te slaan en het publiek aan te zwengelen. Hij is een echte familieman en houdt alleen van spelletjes. Mits hij wint.

Naast MWOS geeft Sam gitaar- en pianolessen, speelt hij als toetsenist en zingt hij vocals in verschillende bands. Hij geeft neusfluitworkshops en begeleidt een studentenkoor in Utrecht.

Naam: Sander Knepper

Positie:
Accordeon/Vocals

Favoriete MWOS song:
Amigo – Chef’Special

Accordeon riedels met een rechterhand die sneller speelt dan zijn schaduw; aanschouw: Sander op accordeon. Deze multi-instrumentalist helpt de MWOS missie verder: elk feest, zaal of festival plat spelen. Die missie staat Sander wel aan, als er ergens een party gaande is, dan moet er ook een aanstichter zijn. Volgens hem zijn er weinig betere aanstichters te verzinnen dan deze band.

Naast MWOS-bandlid is Sander middelbare- en basisschooldocent, geeft les, en speelt in verschillende bands; onder andere op mandoline, toetsen en zang. Ook dirigeert hij een koor. Hij gaat voor het tweede jaar naar Griekenland om muziekles te geven aan vluchtelingen.

Jochem ter Beeke

Naam: Jochem ter Beeke
Posite: Bandmanager
Muzikale helden: Ray Charles, Charlie Chaplin,
Favoriete nummer: Speeltuin – Marco Borsato
Leukste optreden tot nu toe: MWOS op de Neude

Jochem, de man met de magische vingers. De man achter de schermen, met de taak dit zooitje geregeld te houden. Agenda-checker, contactpersoon, onderhandelaar & Mr. Finance. Website’jes rollen uit zijn knuistjes, grapjes lachen in zijn vuistjes.

Aanschouw... Mooi Weer Op Straat!

Media