Een bruiloft is een viering van liefde en samenzijn en de juiste muziek kan de perfecte sfeer creëren om deze bijzondere dag te markeren. Vaak kiezen mensen voor livemuziek in de vorm van een bruiloft coverband.

Boek ons!

Muziek kun je natuurlijk afspelen via een DJ of audiospeler, maar echte livemuziek van een coverband op je bruiloft brengt een uniek element met zich mee: dat van emotie, interactie en op maat gemaakte entertainment.

Geen zorgen over de muziek

Bij de juiste band (en/of DJ) heb je geen omkijken meer naar de muziek: het feest is geregeld, leuk en vooral ook: de muziek is dansbaar en entertaining.

In dit artikel…

We nemen een duik in de wereld van livemuziek op bruiloften en we behandelen we verschillende aspecten:

 • de keuze tussen een band en een DJ (of combinatie)
 • de kosten van een coverband
 • een overzicht van een (typisch Nederlandse) bruiloft (en wat tips voor hoe jullie die nog altijd echt eigen kunnen maken)
 • waarom een coverband op bruiloften vaak de voorkeur geniet

Livemuziek op je Bruiloft

Livemuziek op een bruiloft voegt een live-dimensie toe aan de festiviteiten. Het kan variëren van een coverband met intieme akoestische set tijdens de ceremonie tot een bruisende feestband die de dansvloer doet ontvlammen tijdens het bruiloftsfeest voor alle gasten, inclusief avondgasten.

De keuze

Uitzoeken is best moeilijk, de keuze is reuze…! Jij wilt een een unieke ervaring, terwijl je wel de zekerheid en ervaring krijgt die een goede coverband biedt. Dat komt neer op: inspelen waar het moment om vraagt en dus aanpassingsvermogen, maar ook een showgehalte dat past bij de grootte en sfeer van jouw bruiloft. Niet te groot en niet te klein. Een band die kan op- en afschalen is dan aan te raden.

Boek ons!

Er zijn coverbands die komen met een volledige vrachtwagen en drive-in show en kleinere coverbands, waarbij op maat aan te passen is. Hoe dan ook:

…de keuze voor livemuziek overtreft altijd die van een afspeellijst op een luidspreker.

“Hier moet je aan denken”: wat mensen vaak vergeten

Bij het plannen van livemuziek zijn er enkele cruciale overwegingen die gemakkelijk over het hoofd kunnen worden gezien. Denk aan logistiek, kosten en timing (tijd van aankomst en -vertrek). Hieronder een kort overzichtje:

 • beschikbaarheid van elektriciteit voor de apparatuur
 • ruimte voor de band of DJ
 • eventuele geluidsbeperkingen op locatie
 • voldoende pauzes voor de artiesten
 • het repertoire – bespreek dit eventueel om ervoor te zorgen dat de muziek past bij de smaak van het bruidspaar en de gasten
 • kosten – hierover lees je hieronder meer

Kosten van een coverband op je Bruiloft

Het budget is vaak een belangrijke factor bij het plannen van een bruiloft. Livemuziek in de vorm van een coverband kan sterk variëren in prijs, afhankelijk van de ervaring van de artiesten, het aantal bandleden en de duur van het optreden. Ook is beschikbaarheid en hoe vaak een band gevraagd wordt – populariteit – van belang, binnen de categorie waarin ze vallen. Een coverband als de Dirty Daddies zal bijvoorbeeld niet meer voor een trouwerij van elke willekeurige Nederlander gaan spelen, als ze zichzelf überhaupt nog aanbieden als coverband voor bruiloften.

Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben en de kosten op te nemen in het algehele budget voor de bruiloft. De kosten van de band zijn vaak flexibel afhankelijk van wat je vraagt, beginnend met een basistarief. Bij een DJ geldt meestal hetzelfde. Je kunt het meest nog schakelen in de kosten als je kijkt naar wat je behalve de livemuziek en DJ verder nog wilt

De ideale opbouw – “hoe plan je een bruiloft?”

Wij hebben gemerkt in meer dan 10 jaar ervaring als coverband op bruiloften dat typisch Nederlandse bruiloften tegenwoordig op een bepaalde manier opgebouwd zijn. Ga naar: een bruiloft persoonlijk maken

Boek ons!

Livemuziek overdag en de coverband tijdens het feest

Overweeg de rol van muziek gedurende de hele dag. Zachte, romantische deuntjes tijdens de ceremonie en receptie kunnen die activiteiten heel goed ondersteunen. Vaak is dit pianomuziek, zang, of andere livemuziek. Ook kan dat del goed ondersteund worden met audio over een speaker.

Voor het feestmoment kan livemuziek naadloos overgaan in levendigere deuntjes voor het avondfeest. Een veelzijdige band of DJ kan zich aanpassen aan de verschillende fasen van de bruiloft, waardoor een meeslepende en onvergetelijke ervaring ontstaat.

Een band voor je bruiloft kiezen

Uiteindelijk is het helemaal aan jullie (en kies je voor MWOS – ons). De band en de livemuziek moet bij (het formaat van) jullie (trouwerij) passen, dat is het belangrijkste.

Bij het selecteren van een band is het belangrijk om te kijken naar de stijl, ervaring en het vermogen om een divers repertoire te spelen. Veel bands bieden zelfs de mogelijkheid om verzoeknummers in hun setlijst op te nemen, waardoor het optreden nog persoonlijker wordt.

Wat maakt MWOS bijzonder?

Bij Mooi Weer Op Straat krijg je:

 • Dansgarantie
 • Humor
 • Een zeer divers repertoire
 • Een energie-bom (we zijn een stuk minder statisch dan veel andere bruiloftsbands)

Wil je weten of we kunnen? Ga naar: beschikbaarheid opvragen

Meer weten over MWOS als bruiloftsband? Ga naar: bruiloft coverband MWOS

Een Band of een DJ?

De vraag die wij altijd krijgen: moet je kiezen voor een band of voor een DJ? En hoe richt je dat dan in? Het antwoord: in veel gevallen is een combinatie van beide de ideale oplossing.

Een DJ kan zorgen voor naadloze overgangen tussen nummers en genres, terwijl een liveband een unieke energie toevoegt. Het mooie aan MWOS is dat we onze instrumenten gebruiken als live mixer: wij spelen veel (herkenbare en dansbare) medleys.

Waarom een DJ in combinatie met een band goed werkt

 1. Overgang naar dansvloer: de overgang van het rustigere deel (diner, taart en toespraken) verloopt soepeler naar de dansvloer.
 2. Pauzes zijn wat leuker: het moment van de pauze van de band wordt mooi gevuld.
 3. Doorzakken: na de band is doorzakken en nog even flink je in het zweet dansen goed mogelijk. Is de band klaar? Dan kun je door – vaak wel heel erg leuk.

Planning van de avond

Vaak starten wij als coverband tussen 20:00 en 22:00 uur; net afhankelijk van het type bruiloft, de gasten en de gewenste planning. Dan spelen we een blok van 2 uur, vaak omlijst (voor- en achteraf) door een DJ (en ook tussendoor). Zonder de combinatie met DJ is ook prima mogelijk; wij hebben een heel feestelijk playlist voor in de pauze zodat het niet stil valt.

Hou altijd rekening met ‘even wat tijd ertussen’ – dat je als gast niet direct vanuit het dessert gevraagd wordt om hard te gaan dansen. Er zit altijd een opbouw in, maar een coverband vraagt wel de aandacht van het publiek. Het is wel leuk als gasten nog even kunnen babbelen over “die ene onverwachte speech van die rare neef“, en dat dat niet wordt overstemd door de (focus op) livemuziek.

Waarom Livemuziek?

Livemuziek voegt een menselijk en authentiek element toe aan je bruiloft. Het creëert herinneringen die veel verder gaan dan het luisteren naar muziek via luidsprekers. De interactie tussen artiesten en gasten zorgt voor een onvergetelijke ervaring die de liefde en vreugde van de dag versterkt.

In essentie kan livemuziek de kers op de taart zijn voor je bruiloft, waarbij elk nummer een hoofdstuk van jullie liefdesverhaal vertelt. Het zorgvuldig kiezen van de juiste muzikale begeleiding kan een cruciale rol spelen bij het maken van herinneringen die een leven lang meegaan. Dus, laat de muziek spelen en dans de nacht weg op de tonen van jullie liefde.

Boek ons!