Elk bandlid voor zich is bezig met een vorm van poëzie. Muzikale uitvoering heeft er natuurlijk altijd iets van weg, maar ieder voor zich is er los ook mee beizg. Op World poetry day – kan MWOS dan ook niet niets laten weten.

Op onze instagram waren we al te vinden met wat informatieve en leuke posts, die vind je hieronder ook terug.

Klik om te vergroten.

Scriptie over de Jeugd van Tegenwoordig

We brengen een ode aan de scriptie die over de teksten van de Jeugd van Tegenwoordig is geschreven. Maurice Dumont schreef er zijn masterscriptie over. “Maurice Dumont schreef zijn masterscriptie over de teksten van De Jeugd.

“Een pleidooi voor literair-wetenschappelijke aandacht voor Nederlandse liedteksten.”

Sterrenstof coveren wij dan ook vol dankbaarheid en respect.

Jorik de Heij

Jorik de Heij deed op 16-03-’24 in Tivoli een stuk spoken word. Begeleid door een orkest, gevolgd door Sams stukje solo van onze cover van Stromae. Pure poëzie, ism Blaasorkest De Bazuin.

Sam Haug

Sam is geregeld poëtisch bezig. Stil maar eens even en bezoek zijn nummer: Stil Even

Machiel de Vries

Machiel treedt naast bij MWOS ook op met de Emimen tribute band Berzerk. En het valt moeilijk te ontkennen dat de muziek van Eminem pure poëzie is.

Kasper van Dijk

Kasper is een vreemde eend in deze bijt. Hij luistert niet eens naar de teksten in muziek. En dus: pure poëtentie nog, die jongen. Tsja, die heb je er ook bij. Gelukkig kan hij weer andere dingen.

Kindertheater: Schippers op Straat

MWOS doet naast muziek ook aan kindertheater met oersterke teksten van kinderliedschrijver Jeroen Schipper.

“…om kinderen aan te krijgen in een workshop, mee te krijgen in muziek en fantasie en vervolgens zelf controle te geven.”

Meer weten over deze voorstelling? Ga naar: SchipperS op Straat. Boekingen lopen niet via Mooi Weer Op Straat, maar via het bureau van Jeroen Schipper.

 

Fijne World Poetry Day allemaal!