Media & Bio

Video’s

Ey Oh – Mooi Weer Op Straat

Mooi Weer Op Straat – Koningsnacht Neude

Foto’s

Mooi Weer Op Straat in beeld

Bio

Mooi Weer Op Straat.

Een eigenzinnige samenstelling van instrumentarium met een verrassend herkenbaar en feestelijk repertoire voor alle leeftijden.

Van hedendaagse elektronische house en hiphop platen, tot herkenbare meezingers met akoestische instrumenten. Meerstemmige vocalen afgewisseld door sexy sax-solo’s en de nostalgische klank van accordeon, ondersteund door de ritmische motor van gitaar en cajon.

Aah, dát is Mooi Weer Op Straat

Waar een DJ zijn platen mixt met een mengtafel, mixt MWOS hun muzikale cocktail met hun instrumenten. Boordevol energie, enthousiasme en instrumentale uitdagingen.

Het ontstaan

De vier heren kennen elkaar van het conservatorium. In de zomer van 2013 wilden ze op vakantie naar Spanje, maar ze hadden geen geld. Hoe krijg je snel geld zonder een maand te hoeven wachten op je loon? Op straat spelen leek de oplossing. De koffer ging open bij deze eenmalige straatsessie. Dit bleek een schot in de roos.

Hun geheime ingrediënt? Swag. Ze begonnen op straat te spelen waar ze sindsdien nog altijd graag te vinden zijn. De heren trekken momenteel als professioneel tentafbrekers door het land. Mooi Weer Op Straat is een band voor trouwerijen en huwelijksfeesten, studentenfeesten, festivals, en vele andere evenementen.

Het succes van Mooi Weer Op Straat

Ze speelden op:

  • De straten van Parijs, Toulouse, San Sebastian en Madrid
  • De Neude
  • alle – ja alle – zalen van Tivoli Vredenburg
  • Oerol
  • Mundial
  • De verjaardag van Antonio Kuijper

Jaja, Den Haag heeft de Schilderswijk, Utrecht heeft MWOS. Zweden heeft Zlatan Ibrahimovic, Nederland heeft MWOS. Frankrijk heeft het Louvre; Nederland heeft MWOS. Zuid-Afrika heeft Nelson Mandela, Nederland heeft MWOS. Australië heeft kangaroes, Europa heeft MWOS. Mars heeft kraters, Aarde heeft MWOS.

Aanschouw... Mooi Weer Op Straat!

Jorik de Hey Mooi Weer op Straat

Naam: Jorik de Heij
Positie: Saxofoon/Vocals
Muzikale helden: Kyteman, Typhoon, Chef’ Special, Snarky Puppy
Favoriete nummer: Wake Me Up
Leukste optreden tot nu toe: OEROL

Jorik vult het feest met dikke solo’s waar menig dame bang van wordt. Toeteren en entertainen is waar hij zich het allerliefste mee bezig houdt. Naast Mooi Weer Op Straat is Jorik (gast)artiest bij verschillende DJ’s, bands en theaterproducties. Boodschappen doet hij het liefste bij de ALDI, want daar heb je ”Sun Rice”-koekjes. Hij is heer en meester in ‘gezelschapsspelletjes’ (zolang hij wint).

Kasper Mooi Weer op Straat

Naam: Kasper van Dijk
Positie: Gitaar/Vocals 
Muzikale helden:
Zero 7, Radiohead, Andy McKee 
Favoriete nummer:
Sweet Dreams 
Leukste optreden tot nu toe:
UIT-week

Kasper verblindt het publiek onmiddellijk met zijn stralende lach! Als gitarist combineert hij ritme en harmonie en breekt hij af en toe zijn gevoelige snaren. Bij slecht weer op straat leest hij graag een goed boek of speelt hij contrabas. Ook heeft hij lichtgevende ballen, waarmee hij supergoed kan jongleren!

Sam Haug Mooi Weer op Straat

Naam: Sam Haug
Posite: Cajon/Vocals
Muzikale helden: The Beatles, Cat Empire
Favoriete nummer: Uptown Funk!
Leukste optreden tot nu toe: Op straat!

Sam ramt alles bij elkaar en iedereen wilt altijd aan zijn instrument zitten! De strakke heartbeat van de band die als enige tot 4 kan tellen. Eigenlijk is hij een pianist/gitarist/saxofonist/neusfluittist maar hier kun je helaas niet zo hard op rammen. Hij is een echte familieman en heeft als componist al 2 monsterhits op zijn naam staan. Op een vrije dag speelt hij graag een “potje FIFA” tegen Jorik, want dan is de kans op winnen gegarandeerd.

Naam: Sander Knepper
Positie: Accordeon/vocals
Muzikale helden: Mamas Gun, Vulfpeck, Radiohead, Snarky Puppy, Prodigy, Dave Groh.
Favoriete nummer: Prodigy – Omen
Leukste optreden tot nu toe: De geniale Mooi Weer optredens!

Accordeon riedels met een rechterhand die sneller speelt dan zijn schaduw, aanschouw: Sander op accordeon! Deze multi-instrumentalist is sinds kort ingevlogen om als vierde broeder te versterken in de MWOS missie: elk feest, zaal of festival plat spelen. Die missie staat Sander wel aan, als er ergens een party gaande is, dan moet er ook een aanstichter zijn. Volgens hem zijn er weinig betere aanstichters te verzinnen dan deze band.

Jochem ter Beeke

Naam: Jochem ter Beeke
Posite: Bandmanager
Muzikale helden: Ray Charles, Charlie Chaplin,
Favoriete nummer: Speeltuin – Marco Borsato
Leukste optreden tot nu toe: MWOS op de Neude

Jochem, de man met de magische vingers. De man achter de schermen, met de taak dit zooitje geregeld te houden. Agenda-checker, contactpersoon, onderhandelaar & Mr. Finance. Website’jes rollen uit zijn knuistjes, grapjes lachen in zijn vuistjes.