Samen met bekende Utrechters, waaronder Henk Westbroek, Arthur Japin, Stefania en de band Mooi Weer Op Straat, wordt op 16 maart 2024 in TivoliVredenburg “Utrecht Blaast” gepresenteerd. Met als klap op de vuurpijl een optreden van Gallowstreet.

In dit zeer Utrechtse concept bundelen tien blaasorkesten uit de provincie hun krachten. “Utrecht Blaast” richt zich op blaasorkesten, maar ook bekende Utrechtse namen passeren de revue.

De eerste naam is er al één om niet te missen.

Tickets!

Mooi Weer Op Straat en De Bazuin

In de Grote Zaal van Tivoli Vredenburg start rond 12:00 de Utrechtse band Mooi Weer Op Straat samen met harmonieorkest De Bazuin. Gitarist Kasper van Dijk:

“Mooi Weer Op Straat ondersteunt de Bazuin muzikaal op de dag zelf, maar in voorbereiding hebben we een mooie samenwerking opgezet. Het was erg interessant om samen op zoek te gaan naar gemene delers en onze sterke punten, waarmee we elkaar versterken, in plaats van dat iedere formatie gewoon zijn ding doet. Echt samen dus. We hebben denk ik de vrolijke gekte van Mooi Weer Op Straat en de power van De Bazuin beide goed gevangen in onze performance.”

Kasper legt uit dat ze vanuit de band stukken hebben gearrangeerd en deze hebben ingestudeerd in samenwerking met de dirigent van De Bazuin, Koos Meinderts en uiteraard het harmonieorkest zelf. “Een prachtige samenwerking,” aldus Koos. “De jongens van Mooi Weer Op Straat zijn mega muzikaal en vol positieve energie.” Bij navraag geeft MWOS hetzelfde terug over Koos.

Het vierkoppige Mooi Weer Op Straat heeft naar eigen zeggen twee blazers. Machiel de Vries (accordeon) legt uit: “Onze saxofonist die met de longen blaast, en ik blaas natuurlijk ook, maar dan met de trekzak.” Het Utrechtse Harmonieorkerst De Bazuin blaast aanvullend met maarliefst  longen het publiek omver.

Gallowstreet

Mooi Weer Op Straat is al eerder bekroond door het AD als “professioneel tentafbrekers” en staat dus wel bekend om het loskrijgen en laten dansen van het publiek, maar een overtreffende trap is wellicht het Amsterdamse Gallowstreet. Met optredens in binnen- en buitenland sluit deze grote naam “Utrecht Blaast” af voor iedereen met een combiticket. Zoals een bekend kinderverhaaltje leest: “en toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies het verhaaltje uit.”

Tickets en combitickets

Tickets kopen!

Tickets zijn €12, of €22 voor een combitickets met afsluiter van Gallowstreet. De orkesten van die dag werken samen met bekende Utrechters. Samen met bekende Utrechters zoals Henk Westbroek, Arthur Japin, Stefania en de Utrechtse band Mooi Weer Op Straat belooft het een spectaculaire dag te worden.

Bezoekers kunnen hun tickets aanschaffen via de specifieke links die naar de ticketomgeving van elk harmonieorkest leiden, of via de  Dagtickets zijn beschikbaar voor €12, en combitickets, inclusief het avondconcert van Gallowstreet, kosten €22.

Er bestaat geen verschil tussen de toegangskaarten; de keuze voor een specifiek harmonieorkest beïnvloedt niet de toegang tot het evenement. Voor een ultieme ervaring wordt het aanschaffen van een combiticket aangeraden.

Ook gratis muziek: Rabo Open Stage

Hoewel voor een volle dag het 10-voudige optreden zeer betaalbaar is, is er ook gratis muziek te beluisteren. Gedurende de dag vinden naast het betaalde stuk in de Grote Zaal meerdere optredens plaats op de Rabo Open Stage, het gratis toegankelijke podium in het hart van Tivoli Vredenburg.

Programma 16 maart 2024

Het indrukwekkende programma van de dag omvat onder andere optredens van:

  • Harmonieorkest De Bazuin, De Meern met Koos Meinderts
  • NS Orkest met Arthur Japin
  • Koninklijke Brassband Utrecht met Stefania
  • Harmonieorkest Vleuten met Amy Astoria en Victoria Vyper van AbsolutelyDrag
  • Muziekvereniging Wilskracht
  • Koninklijke Biltse Harmonie met Donna van Leeuwen
  • Harmonieorkest Amicitia
  • Viribus Unitis Wilnis met Henk Westbroek
  • Harmonieorkest De Bazuin, Utrecht met Mooi Weer Op Straat
  • Zuilens Fanfare Corps

En als klap op de vuurpijl zal de energieke formatie Gallowstreet een sprankelend optreden verzorgen voor de bezoekers met een combiticket. De band staat bekend om hun unieke sound en enthousiaste performance, wat een bijdrage moet leveren aan de muzikale diversiteit van het evenement. De band brengt een mix van hiphop, funk, afrobeat en dance in een performance van top-niveau.

Mis deze unieke muzikale belevenis niet en reserveer je tickets. Wees er snel bij, want de kaarten zijn beperkt beschikbaar.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek:

https://www.zimihc.nl/agenda/utrecht-blaast-binnen-2024/